2013. december 23., hétfő

Borleves

A Bóth család hagyományos karácsonyi itala

Hozzávalók:

7 - 8 dl félédes vagy édes fehér bor
1 l víz
kb 8 evőkanál cukor ( a cukor mennyisége függ a bortól )
1 csapott kávéskanál fahéj
1 mokkás kanál őrölt szegfűszeg
1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék ( ez el is hagyható, csak akkor kicsit több fahéjat rakjunk bele )
1 felkarikázott citrom
1/2 felkarikázott narancs
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
2 tojás sárgája

Elkészítés:

A bort és a vizet összekeverjük és a cukorral a fűszerekkel valamint a citrom és narancs karikákkal felforraljuk. Közben a  vaníliás pudingot a tejjel és a tojás sárgájával kikeverjük. Miután felforrt a borunk, visszább vesszük alatta a lángot és a pudingos keverékkel besűrítjük. Miután kihűlt átszűrjük és üvegekbe töltjük. Hidegen fogyasztjuk, bejgli vagy mézeskalács mellé, vagy csak magában is nagyon finom.

Tipp: A víz és a bor arányt meg lehet fordítani ( azaz egy liter borhoz 7 dl víz ) ha valaki ütősebbre szeretné :-) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.