2014. január 6., hétfő

Krumplis pogácsa

Hozzávalók:

1,5 kg héjában főtt krumpli
25 dkg margarin
2 teáskanál só
1 csapott mokkás kanál bors
1 tojás
1 porélesztő
1 evőkanál cukor
1 dl langyos tej
rétesliszt ( nincs pontos mennyiség, mert a krumplitól függ, hogy mennyi lisztet fog kívánni a tészta )

Elkészítés:

A héjában főtt krumplit megpucoljuk és krumpli nyomón áttörjük és hagyjuk kihűlni. Közben a langyos tejbe belekeverjük a cukrot és a porélesztőt és felfuttatjuk. Miután a krumpli kihűlt hozzá adjuk a sót, borsot, margarint, tojást és a felfuttatott élesztőt valamint annyi réteslisztet, hogy a tészta jól összeálljon, ne tapadjon sem a kézhez, sem a tálhoz amiben gyúrjuk.
1-1,5 órát kelesztjük meleg helyen, majd lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét és tojással megkenjük. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.