2014. január 14., kedd

Pasztíció (görög rakott tészta)

Hozzávalók:

30 dkg sertés darált hús
25 dkg vastag cső tészta
1 doboz sűrített paradicsom (140 g)
kecsöp
olaj
1 fej hagyma
2 kiskanál cukor
1 gerezd fokhagyma
csipet pirospaprika (nem domináns fűszer ebben az ételben!)
oregano
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 mokkás kanál fahéj
1 baérlevél
ételízesítő
reszelt sajt

Besamel mártáshoz:
1 liter tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 dl olaj
ételízesítő
szerecsen dió

Elkészítés:

Olajon üvegesre párolom a kockára vágott hagymát. Ráteszem a darált húst és kifehéredésig sütöm. Ezután megszórom egy kevés pirospaprikával, hozzáadom a sűrített paradicsomot, ételízesítőt, kecsöpöt és a cukrot, majd felöntöm  kb. 1,5 dl vízzel. Fűszerezem babérlevéllel, szegfűszeggel, fahéjjal és fokhagymával. Amikor a hús megfőtt hozzáadom az oregánót és lezárom a tüzet alatta.

A besamel mártáshoz olajon megpirítom a lisztet és felöntöm a tejjel.Fűszerezem egy késhegynyi szerecsen dióval és ételízesítővel. Addíg főzöm, míg besűrűsödik.


A tésztát kifőzöm és egy kb. 22x30 cm-es tepsi aljába teszem 2 rétegben szépen elrendezve. Erre rakom a húsos ragút majd a hús tetejére a besamel mártást. A tetejére reszelt sajtot szórok.

200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. Ha megpirult a tetején a sajt. akkor készen van.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.