2014. január 11., szombat

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta
30 dkg darált sertés hús
1 dl rizs
2.5 dl víz

olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
majoranna
bors
őrölt kömény
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kis doboz tejföl
1 tojás

Elkészítés:

A kelkáposztát ketté vágjuk és a torzsáját kivágjuk, majd feltesszük főzni ételízesítővel és őrölt köménnyel ízesített vízben.
Közben a kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, adunk hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet és sűrített paradicsomot és meghintjük ételízesítővel, majd felöntjük 3 dl vízzel. Majd hozzáadjuk a rizst és a zúzott fokhagymát is. Addig főzzük, míg a rizs felissza a vizet. Ekkor fűszerezzük borssal, majorannával.
A megfőtt kelt leszűrjük és az egyik felének a leveleit egy jénai aljára helyezzük. Erre rakjuk rizses-húsos részt , majd a kelkáposzta másik felével betakarjuk. 2 kis doboz tejfölt egy tojással kikeverünk, ételízesítővel ízesítjük. Ezt kenjük a rakott kel tetejére.
200 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.