2014. január 11., szombat

Görhöny

Hozzávalók:

Krumpli
rétes liszt

bors
fokhagyma
olaj
tejföl
sajt

Elkészítés:

Ennél a receptnél nincsenek mennyiségek, mert ezt soha nem mértem ki, mindig érzésre csinálom, ha van egy pár szem krumpli, amit fel kell használni.
Tehát kb. 5 szem nagyobb krumplit meghámozok és lereszelek, vagy aprító gépben felaprítok. Teszek bele sót, borsot és kb. 2 gerezd zúzott fokhagymát. Ezután annyi lisztet adok hozzá hogy egy kicsit ragadós de nem folyós tésztát kapjak. Kb 1,5 cm magasan olajat öntök egy serpenyőbe és kanál segítségével a tésztát az olajba teszem és laposra nyomkodom. Mind két oldalát pirosra sütöm és papírtörlőre szedem. Tejföllel és reszelt sajttal szoktuk enni általában vacsira de magában is finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.