2015. szeptember 29., kedd

Lasagne

Hozzávalók:
 
Lasagna száraztészta lap
40 dkg sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
ételízesítő
140g sűrített paradicsom konzerv
kecsöp
1 gerezd fokhagyma
kotányi pizza fűszerkeverék
1 teáskanál cukor
20 dkg reszelt trapista

Besamel mártáshoz:
8 dkg margarin
3 evőkanál liszt
1 liter tej
ételízesítő
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Olajon üvegesre párolom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a darált húst. Addig kevergetem, míg a hús kifehéredik majd megszórom pirospaprikával és ételízesítővel. Ráteszem a sűrített paradicsomot és a dobozát kiöblítem vízzel és azt is ráöntöm. Teszek bele kb 1 dl kecsöpöt, 1 gerezd zúzott fokhagymát és 1 kiskanál cukrot. kb. 15 perc főzés után  fűszerezem  pizza fűszerkeverékkel.
Közben egy lábasban megolvasztom a margarint. Amikor serceg ráteszem a 3 evőkanál lisztet, majd folytonos keverés mellett felöntöm a tejjel. Ételízesítővel és szerecsendióval ízesítem és addig főzöm, míg besűrüsödik.
Egy cserépedény aljába teszem a besamel mártás 1/4 részét. Erre ráhelyezek tésztalapokat, majd erre jön a hús fele. Erre rakom a második 1/4 besamelt, majd jön a következő réteg tészta. Erre ismét hús, majd 1/4 besamel, majd tészta. A tetejére a maradék besamel kerül, és a végül a reszelt sajt.
200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sül.



A rétegezés:














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.