Hozzávalók:
8 dkg margarin
3 evőkanál liszt
1 liter tej
ételízesítő
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Egy lábasban megolvasztom a margarint. Amikor
serceg ráteszem a 3 evőkanál lisztet, majd folytonos keverés mellett
felöntöm a tejjel. Ételízesítővel és szerecsendióval ízesítem és addig
főzöm, míg besűrüsödik.
Tipp1: A szerecsendíó karakteres fűszer, legjobb, ha egész szerecsendiót vásárolunk és frissen belereszelünk egy keveset a mártásba.
Tipp2: Használhatjuk a besamel mártást rakott húsos sült tészták tetejére, rakott krumplihoz tejföl helyett, vagy rakott ételek tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.