2015. szeptember 30., szerda

Besamel mártás

Hozzávalók:

8 dkg margarin
3 evőkanál liszt
1 liter tej
ételízesítő
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Egy lábasban megolvasztom a margarint. Amikor serceg ráteszem a 3 evőkanál lisztet, majd folytonos keverés mellett felöntöm a tejjel. Ételízesítővel és szerecsendióval ízesítem és addig főzöm, míg besűrüsödik.

Tipp1: A szerecsendíó karakteres fűszer, legjobb, ha egész szerecsendiót vásárolunk és frissen belereszelünk egy keveset a mártásba.
Tipp2: Használhatjuk a besamel mártást rakott húsos sült tészták tetejére, rakott krumplihoz tejföl helyett, vagy rakott ételek tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.