Hozzávalók:
5 tojásból kakaós Piskóta
Meggyes töltelék:
3 dl meggylé
1 csomag vaníliás puding ( főzős)
1 üveg meggybefőtt (nagy)
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
6 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatin
1 dl víz
Díszítés:
8 dkg csokiforgács
4 dl tejszín
2 vaníliás cukor
2 csomag habfixáló por
9 szem meggy
Elkészítés:
5 tojásból kakaós Piskótá -t készítünk egy 25 cm átmérőjű tortaformában. A tortalapot 3 felé vágjuk miután kihült.
A meggyes töltelékhez 2 dl meggylevet , 6 dkg cukorral felteszünk forrni egy lábasban. A maradék egy dl. meggylébe pedig belekeverjük a pudingport. Amikor a meggylé forr, beletesszük a pudingporos keveréket és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a kimagozott meggyeket.
A tejszínes krémhez a 6 dl tejszínt habbá verjük a 2 evőkanál cukorral. A zselatint 1 dl hideg vízbe feloldjuk, majd mikróban meglangyítjuk ( ne forrjon fel!). Amikor egy kissé visszahűlt, a tejszínhabhoz keverjük.
A háromba vágott tortalapunk első részére kenjük a meggyes krém felét, majd erre a tejszínes krém felét. Óvatosan ráhelyezzük a második tortalapot és erre kenjük a maradék krémeket ugyan ilyen sorrendben.
A díszítéshez a 4 dl tejszínt a két csomag vaníliás cukorral és a habfixálókkal felverjük és ezzel borítjuk be a tortát kívülről. Csokiforgáccsal és fél szem meggyekkel díszítjük ki a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.