Hozzávalók:
Tortalap:
12,5 dkg margarin
20 dkg zabkeksz
5 dkg porcukor
Töltelék:
50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citromreszelt héja
13 dkg cukor
4 tojás
30 dkg hámozott felkockázott körte
Elkészítés:
A zabkekszből kekszmorzsát készítek aprítógéppel, majd az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverem. Az így kapott keveréket ( ami nem fog tésztává összeállni! ) egy kivajazott 25 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Közben a mascarponét, tejfölt, vaníliás cukrot, citrom héjat, cukrot jól összekeverem, majd hozzá adom a tojásokat is. A megsült alapot kiveszem a sütőből és a mascarponés krémet ráöntöm. Beledobálom a felkockázott körtét és 140 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a közepe egy kissé remeg amikor kiveszem a sütőből. Ha kihűlt, akkor óvatosan körbevágom és és leveszem a csatos tortaformát, viszont a tortát a tortaforma alján hagyom.
Tálalás előtt kb egy fél órával kiveszem a hűtőből, mert így a kekszes rész jobban fel fog jönni.
Tipp: Ha a tortaforma nem zár tökéletesen, akkor sütés közben egy tepsire helyezzük a tortaformát, mert sütés közben a margarin átszivároghat rajta. Vagy béleljük ki sütőpapírral a tortaformát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.