Hozzávalók:
1 db kígyó uborka
1 szál póréhagyma
4 db nagyobb paradicsom
4 db paradicsom paprika ( vagy 3 db kaliforniai paprika )
25 dkg feta sajt
50 ml olivaolaj
pár csepp citrom vagy balzsamecet
görög saláta fűszerkeverék ( ha nincs, akkor oregánó és bazsalikom )
só
Elkészítés:
Az uborkát, paradicsomot, paradicsom paprikát apró kockákra vágom, a póréhagymát vékonyra felkarikázom és egy nagyobb tálban összekeverem őket és megsózom. Az olivaolajba belekeverem a fűszereket és a balzsamecetet, majd a salátára öntöm. A legvégén keverem hozzá a felkockázott feta sajtot.
Tipp: Ha szaporítani akarjuk a mennyiséget, akkor nyugodtan keverjünk még hozzá egy fej felkockázott jégsalátát is. Ha Görögországban járunk, akkor mindig hozunk görög saláta fűszerkeveréket, mert azzal az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.