2015. január 24., szombat

Paradicsom leves

Hozzávalók:

1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
olaj
140 g-os sűrített paradicsom konzerv ( Lidl )
3 evőkanál kecsöp
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál ételízesítő
cukor ( ízlés szerint kb. 4-5 evőkanál )
bazsalikom
60 g száraz csigatészta ( vagy 1 tojásból csipetke )
1,5 l víz

Elkészítés:

Olajon az egy evőkanál lisztet sercegésig pirítom, majd megszórom egy kiskanál pirospaprikával. Folytonos kevergetés mellett felöntöm kb. 1,5 liter vízzel. Belerakom a sűrített paradicsom konzervet, kecsöpöt, pirosaranyat, ételízesítőt, cukrot és a megpucolt hagymát, aminek az oldalát hosszában négy helyen bevágom hogy az íze jobban kijöjjön.
Addíg főzöm, míg a hagyma kezd szétesni. Ekkor a hagymát kiveszem belőle, és belerakom a tésztát és tovább főzöm addig, míg a tészta megpuhul. A végén ízesítem bazsalikommal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.