2015. január 24., szombat

Verdens beste

Hozzávalók:

Tésztához:

12,5 dkg margarin
12,5 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
18 dkg porcukor 
4 tojás
4 evőkanál tej
1/2 csomag sütőpor

Vaníliakrémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
2 tojás

Elkészítés:

A kristálycukrot (12,5 dkg) a margarinnal és a 4 tojás sárgájával habosra keverem, majd hozzá adom a sütőporral elkevert lisztet és a 4 evőkanál tejet. Jó sűrű kevert tésztát kapok. A tojások fehérjét a 18 dkg porcukorral kemény habbá verem.
Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire kenem a sárga krémet (vékony réteg lesz, nem kell megijedni!) , majd a tetejére rakom a cukorral felvert tojások fehérjét és 180 fokos sütőben megsütöm. Akkor jó, ha a tojás fehérje a tetején kezd barnulni. Hagyjuk a tésztát a tepsiben kihűlni!

Közben elkészítjük a krémet amihez 3 dl tejet a 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felteszek főlni. A maradék 2 dl tejbe pedig robotgéppel elkeverem a vaníliás pudingport és a 2 tojás sárgáját . Amikor a tej felforrt beleöntöm a pudingporos tejet és sűrűre főzöm folytonos keverés mellett majd leveszem a tűzről. A tojások fehérjét kemény habbá verem és a még meleg krémbe keverem, és kihűtöm a krémet.

A kisült tésztát keresztbe ketté vágom, és az egyik felét egy tálcára fektetem és vaníliás krémmel megtöltöm majd a másik felét a tetejére helyezem.

Tipp: A cukorral a tojásfehérjét úgy kell felverni,  hogy amikor már majdnem teljesen kemény habbá vertem a fehérjét, akkor adagolom hozzá folytonos keverés közben a porcukrot. Ha nem így csináljuk, akkor folyós marad.
Verdens beste
Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire kenem a sárga krémet
Tetejére rakom a cukorral felvert tojások fehérjét
Akkor jó, ha a tojás fehérje a tetején kezd barnulni
Keresztbe ketté vágom
Egyik felét egy tálcára fektetem
Vaníliás krémmel megtöltöm
Majd a másik felét a tetejére helyezem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.