40 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
1/2 csomag sütőpor ( vagy 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna )
5 dkg kristálycukor
1/2 citrom leve
1 dl tejföl
sütésálló lekvár a töltéshez
kb. 15 dkg vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverem, majd a margarinnal elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a citromlevet és a tejfölt és jól nyújtható tésztává gyúrom. Kinyújtom kb. fél centi vastagra és kiszaggatom 5-6 cm átmérőjű szaggatóval. Megtöltöm lekvárral és kb. 200 fokos sütőben megsütöm. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetem.
Tipp: Kifli készítéséhez nagy segítség az összecsukható kifli készítő berendezés. Ha ilyenünk nincsen, akkor sima pogácsaszaggatóval kiszaggatom, majd félbehajtom és villával a szélét lenyomkodom a kiflinek.
Kifli készítő különböző méretekben |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.