Hozzávalók:
1/2 kg csirke zúza
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj ( vagy 1 evőkanál zsír )
ételízesítő
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
pirosarany
gulyáskrém
pirospaprika
bors
majoranna
Elkészítés:
A csirkezúzát megtisztítom, feldarabolom és megmosom. Olajon üvegesre párolom az a apró kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem az előkészített zúzát. Addig kevergetem, míg a zúza kifehéredik. Ekkor megszórom pirospaprikával amivel jól összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megszórom ételízesítővel, nyomok bele egy kis pirosaranyat és gulyáskrémet, valamint egy kiskanálnyi sűrített paradicsomot. Miután felforrt leveszem alatta a lángot takarékra, és így mérsékelt tűzön kb. 1- 1,5 órát főzöm, hogy a zúza megpuhuljon. Kb. ennyi idő alatt a levét is szépen elfőli és besűrűsödik a szaft. A végén megszórjuk borssal és majorannával. Nokedlivel vagy tarhonyával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.