Hozzávalók:
1 kg lecsópaprika
5db nagyobb paradicsom
15 dkg füstölt mangalica csemege szalonna
fél pár gyulai kolbász
1 fej vöröshagyma
pirosarany
ételízesítő
pirospaprika
5 db tojás
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A mangalica szalonnát kockára vágom és elkezdem kisütni. Amikor már elég zsírt engedett ráteszem a kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott hozzáadom a karikázott gyulai kolbászt és együtt sütöm őket, míg a kolbász enged egy kis zsírt. Ekkor megszórom pirospaprikával, adok hozzá ételízesítőt, pirosaranyat és egy kávéskanál cukrot, majd felöntöm az összeturmixolt paradicsomokkal.
Hozzáadom a karikára vágott lecsópaprikát, megkavarom és fedő alatt lassú tűzön hagyom főni. Első látásra soknak tűnik a paprika, de nem kell megijedni, a paprika vizet fog engedni. Amikor a paprika kicsit megpuhult hozzáadok 5 darab felvert tojást. Addig főzöm, amíg a tojások megfőnek.
Tipp: Mivel nem szeretem az összepöndörödött paradicsom héjat a lecsóban, ezért a paradicsomokat az aprítógépben szoktam összeturmixolni és az így kapott sűrű paradicsomlével öntöm fel a lecsóalapot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.