2013. október 23., szerda

Rizs főzés

Hozzávalók:

1 bögre rizs
2 bögre víz
olaj
1 húsleves kocka

Elkészítés:

Egy kevés olajon megpirítjuk a rizst. Felöntjük két bögre vízzel és adunk hozzá egy húsleves kockát.
Lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet felszívja a rizs. Ekkor az állaga még olyan "mézgás", ahogy azt anyukám szokta mondani. Ez azt jelenti, hogy olyan ragacsos még, mint egy tejberizs.
Na ekkor kell a tüzet lezárni!

"Mézgás rizs"  állapot

Ezután tegyünk rá fedőt és hagyjuk, kb. fél órát fedő alatt a gözben tovább puhulni. Amikor a fedőt levesszük, keverjük át. Így lesz szép pergős rizs köretünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.