2013. október 20., vasárnap

Kókuszos csók

Hozzávalók:

10 db tojásfehérje
42 dkg porcukor
35 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
15 dkg olvasztott, de nem forró margarin

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdem kemény habbá verni, mikor már kezd egy kicsit keményedni fokozatosan kezdem hozzáadagolni a porcukrot.Ne egyszerre zuttyintsuk bele az egészet, mert akkor nem lesz jó! A lényeg, hogy kemény cukros hab legyen a végeredmény. Ezután adjuk hozzá a liszttel elkevert kókuszreszeléket és végül az olvasztott margarint.

Tepsit sütőpapírral bélelem és habzsákból kb. diónyi halmokat nyomok. Sütés közben a halmok szét fognak terülni, ezért egymástól tisztes távolba nyomjuk a halmokat.

180-200 fokon sütjük kb. 10-15 percet. Csak éppen addig, míg a tetejük egy kis színt kap.
Tepsin hagyjuk kihülni, majd lekvárral ragasszunk össze kettőt-kettőt.



Tipp: Ha nincsen habzsákunk, akkor sima uzsonnás zacskót is használhatunk, aminek a sarkát lenyessük. Kb 1 cm hosszú nyílás legyen a sarkán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.