Hozzávalók:
1/2 kg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
pirosarany
gulyáskrém
sűrített paradicsom
víz
2 kávéskanál cukor
3 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyem
3 dl tej
Elkészítés:
A kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom. Megszórom pirospaprikával, majd felöntöm egy kis vízzel. Adok hozzá 1-1 kiskanál pirosaranyat, gulyáskrémet és 1 evőkanál sűrített paradicsomot és két kávéskanál cukrot. Hozzáadom a zöldborsót és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Amikor a zöldboró megpuhult 3 dl tejben elkeverek 3 evőkanál lisztet és ezzel behabarom a főzeléket. Fél csokor vágott petrezselyemmel szórom meg a végén.
Tipp: A lisztet, tejet és a petrezselymet a botmixer segítségével összeturmixolom, és így biztos nem lesz csomós a főzelék, és a petrezselyem összevágásával sem kell bajlódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.