2013. október 20., vasárnap

Tengerész piskóta torta

Édesanyám 72. születésnapjára

Hozzávalók:

2 tojásból piskóta 

1 csomag vanília puding
3 tojás sárgája
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

feketekávé
rum

szilvalekvár
1 csomag piskótatallér
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló
2 vaníliás cukor


Elkészítés:

Tészta:
Egy 25 cm-es tortaformában 2 tojásból piskótát készítek. 

Kém:
Ehhez 2 dl tejet felteszek főni, 1 dl hideg tejben pedig elkeverem a pudingport és a 3 tojás sárgáját botturmix segítségével. Amikor a tej forrni kezd gyors kevergetés mellett hozzáadom a pudingos, tojásos tejet és sűrű pudingot főzök. A 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverek és hozzáadom a kihűlt pudingot.

Tejszínhab:
4 dl tejszínt habbá verek 2 csomag habfixálóval és 2 csomag  vaníliás cukorral.

Torta összeállítása:

A kihűlt piskótát megkenem szilvalekvárral erre körkörösen rakok rumos feketekávéba mártott piskótatallérokat. Erre rákenem a vaníliás krémet. A vaníliás krém tetejére is teszek egy sor rumos kávéba áztatott piskótatallért. A tetejére és az oldalára tejszínhabot kentem.
A torta tetejét kakaóporral díszítettem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.