Édesanyám 72. születésnapjára
Hozzávalók:
2 tojásból piskóta
1 csomag vanília puding
3 tojás sárgája
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
feketekávé
rum
szilvalekvár
1 csomag piskótatallér
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló
2 vaníliás cukor
Elkészítés:
Tészta:
Egy 25 cm-es tortaformában 2 tojásból piskótát készítek.
Kém:
Ehhez 2 dl tejet felteszek főni, 1 dl hideg tejben pedig elkeverem a pudingport és a 3 tojás sárgáját botturmix segítségével. Amikor a tej forrni kezd gyors kevergetés mellett hozzáadom a pudingos, tojásos tejet és sűrű pudingot főzök. A 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverek és hozzáadom a kihűlt pudingot.
Tejszínhab:
4 dl tejszínt habbá verek 2 csomag habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral.
Torta összeállítása:
A kihűlt piskótát megkenem szilvalekvárral erre körkörösen rakok rumos feketekávéba mártott piskótatallérokat. Erre rákenem a vaníliás krémet. A vaníliás krém tetejére is teszek egy sor rumos kávéba áztatott piskótatallért. A tetejére és az oldalára tejszínhabot kentem.
A torta tetejét kakaóporral díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.