Hozzávalók:
25-30 dkg cukrozott tetejű babapiskóta ( amit tiramisuhoz is használunk )
450 g tejföl ( nagy doboz)
400g -500g habtejszín ( attól függ, milyen kiszerelésben kapom )
1 közepes citrom reszelt héja és leve
12 evőkanál cukor ( helyettesíthető édesítő szerrel is )
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral valamint a citrom reszelt héjával és levével elkeverem. A habtejszínt felverem habbá, majd óvatosan a tejfölhöz keverem. Megkóstolom, hogy elég édes-e, ha savanyúnak találom ( mert a citrom esetleg nagyobb volt ) akkor teszek bele még cukrot. Egy kb. 30x20 cm-es jénai aljára teszek egy sor babapiskótát, majd ráöntöm a krém felét. Erre jön még egy sor babapiskóta majd a krém másik felével betakarom. Min. egy éjszakára tegyük hűtőbe, és utána szépen szeletelhető lesz, a piskóta teljesen meg fog puhulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.