2016. december 18., vasárnap

Almás kevert

Hozzávalók:

60 dkg reszelt alma ( héjasan is lehet reszelni, a mennyiség lereszelve értendő )
3 egész tojás
25 dkg cukor
40 dkg rétesliszt
2 dl olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
(Ízlés szerint tehetünk még bele durvára vágott diót, kandírozott gyümölcsöt, mazsolát is )

Máz:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál olaj ( vagy 5 dkg margarin )

Elkészítés:

A hozzávalókból kevert tésztát készítünk, amit egy kivajazott és morzsával kiszórt tepsibe öntünk. 200 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. Amikor barnulni kezd a teteje, végezzünk tűpróbát. 
A mázhoz a csokit gőz felett olvasszuk meg, és keverjük bele az olajat. A mázat kenjük a kihűlt sütire. Ha a máz megdermedt, szeletelhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.