Hozzávalók:
25 dkg sima liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
kb. 10 dkg vaníliás porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Ha nehezen akar összeállni, pár evőkanál tejjel segíthetünk rajta. A tésztából kb. 18g-os golyókat formálunk. A golyókat a tenyerünk közt hurkává sodorjuk, majd patkó alakúra hajtva, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sül meg. Nem kell barnára sütni, elég ha az aljuk egy kis színt kap. Még melegen hempergessük meg a kifliket vaníliás porcukorban. Dobozba zárva sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.