Hozzávalók:
Tésztához:
2 egész tojás
2 tojás súlyával megegyező súlyú liszt
2 tojás súlyával megegyező súlyú cukor
4 evőkanál víz
Töltelékhez:
1/2 liter kókusztej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kókuszreszelék
1 csomag Dr.Oetker zselatin fix
2 evőkanál rumaroma
1 doboz darabolt ananász konzerv
1 evőkanál zsemlemorzsa
Zseléhez:
2,5 dl ananászlé ( konzerv leve )
1 csomag 12g-os tortazselé ( Lidl )
Elkészítés:
A két tojásból piskótát készítünk, amit egy kivajazott és morzsával kiszórt gyümölcsformában megsütünk 200 fokon. Amikor kisült, egy tálra kifordítjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben a kókusztejből a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk. Hagyjuk ezt is hűlni, majd hozzá adjuk a rumaromát, a kókuszreszeléket és a zselatin fixet. A gyümölcstorta alapunkat szórjuk meg vékony rétegben zsemlemorzsával ( hogy ne áztassa el a gyümölcs ), és rakosgassuk rá a lecsurgatott darabolt ananászt. Ezután a félig kihűlt pudingot óvatosan kanalazzuk rá. Tegyük hűtőbe, majd ha a puding megszilárdult, készítsük el a zselatint a tetejére. Ehhez az ananászlében keverjük el a tortazselét, és forraljuk fel. Folytonos kevergetés mellett hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan a torta közepétől kifelé haladva kanalazzuk gyors mozdulatokkal a torta tetejére. Vigyázzunk, mert gyorsan dermed, ha dermedés után hozzáérünk a tetejéhez, akkor elveszti sima fényes felületét.
Kakaóporral, vagy egyéb módon díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.