Hozzávalók:
Tésztához:
2 egész tojás
2 tojás súlyával megegyező súlyú liszt
2 tojás súlyával megegyező súlyú cukor
4 evőkanál víz
Töltelékhez:
1/2 liter tej
1 csomag főzős csoki pudingpor
4 evőkanál cukor
2 evőkanál rumaroma
4 banán
Zseléhez:
2,5 dl víz
2 evőkanál cukor
1 csomag 12g-os tortazselé ( Lidl )
Elkészítés:
A két tojásból piskótát
készítünk, amit egy kivajazott és morzsával kiszórt gyümölcsformában
megsütünk 200 fokon. Amikor kisült, egy tálra kifordítjuk és hagyjuk
kihűlni.
Közben a tejből a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk amit rumaromával ízesíthetünk.
Hagyjuk egy picit hűlni a pudingot, miközben a gyümölcstortát banánkarikákkal kirakosgatjuk. Ezután a félig kihűlt
pudingot óvatosan kanalazzuk rá a tortára. Tegyük hűtőbe, majd ha a puding
megszilárdult, még egy banánnal díszítsük ki a tetejét. 2,5 dl vízben keverjük el a tortazselét és két evőkanál cukrot majd forraljuk fel. Folytonos
kevergetés mellett hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan a torta
közepétől kifelé haladva kanalazzuk gyors mozdulatokkal a torta
tetejére. Vigyázzunk, mert gyorsan dermed, ha dermedés után hozzáérünk a
tetejéhez,csúnya lesz. Ilyenkor szórjunk rá kókuszreszeléket :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.