2017. február 26., vasárnap

Banános csokitorta

Hozzávalók:

Tésztához:
2 egész tojás
2 tojás súlyával megegyező súlyú liszt
2 tojás súlyával megegyező súlyú cukor
4 evőkanál víz

Töltelékhez:
1/2 liter tej
1 csomag főzős csoki pudingpor
4 evőkanál cukor
2 evőkanál rumaroma
4 banán

Zseléhez:
2,5 dl víz
2 evőkanál cukor
1  csomag 12g-os tortazselé ( Lidl )

Elkészítés:

A két tojásból piskótát készítünk, amit egy kivajazott és morzsával kiszórt gyümölcsformában megsütünk 200 fokon. Amikor kisült, egy tálra kifordítjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejből a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk amit rumaromával ízesíthetünk. Hagyjuk egy picit hűlni a pudingot, miközben a gyümölcstortát banánkarikákkal kirakosgatjuk. Ezután a félig kihűlt pudingot óvatosan kanalazzuk rá a tortára. Tegyük hűtőbe, majd ha a puding megszilárdult, még egy banánnal díszítsük ki a tetejét. 2,5 dl vízben keverjük el a tortazselét és két evőkanál cukrot majd forraljuk fel. Folytonos kevergetés mellett hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan a torta közepétől kifelé haladva kanalazzuk gyors mozdulatokkal  a torta tetejére. Vigyázzunk, mert gyorsan dermed, ha dermedés után hozzáérünk a tetejéhez,csúnya lesz. Ilyenkor  szórjunk rá kókuszreszeléket :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.