2017. február 26., vasárnap

Tengerész piskóta

Hozzávalók:

Tésztához:
4 közepes egész tojás
4 tojás súlyával megegyező súlyú liszt
4 tojás súlyával megegyező súlyú cukor
8 evőkanál víz

Töltelék:
baracklekvár
20 dkg babapiskóta
3 dl. rumos tejeskávé ( kávé, tej, rumaroma vagy sütőrum )
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojás sárgája
3 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg ráma margarin


Tetejére:
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
vagy
4 tojás fehérje 20 dkg cukorral gőz fölött felverve kemény habbá

Elkészítés:

A 4 tojásból piskótát készítünk, amit egy kivajazott és morzsával kiszórt kb. 24 x 35 cm-es tepsiben megsütünk 200 fokon. Amikor kisült, egy tálcára kifordítjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejből a pudingporból (cukor nélkül ! ) és 3 tojás sárgájából pudingot készítünk amit szintén ki kell hűteni.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a kihűlt pudingot.
A kihűlt piskóta tetejét kenjük meg bőven baracklekvárral, amit akár rummal ki is keverhetünk.
Erre helyezzünk egy sor rumos tejeskávéba áztatott babapiskótát ( vigyázzunk, nehogy szétázzanak lsd. tipp 1! ).
A babapiskóta rétegre simítsuk rá a vaníliás krémet szép egyenletesen.
A tejszínt verjük habbá egy csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval, és kenjük rá a süti tetejére. Villával hullámvonalakat rajzolhatunk bele díszítésként. Kockákra vágva tálaljuk.

Tipp 1:  A margarint a cukorral könnyebben ki tudjuk keverni, ha evőkanálnyit a hideg pudingból hozzá adunk.
Tipp 2: Aki nem szereti a tejszínhabot, az a 3 tojás fehérjéből cukorral kemény habot is verhet helyette a süti tetejére.

Megjegyzés: Én 4 nagyobb tojásból készítettem a piskótát, és egy kicsit vastag lett. 3 nagy vagy 4 közepes tojást javaslok, hogy az arányok jók legyenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.