2017. április 8., szombat

Görög citromos csirkeleves

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé
sült csirke fűszerkeverék
1 fej hagyma
olívaolaj
1/2 csésze rizs
3 db nagyobb sárgarépa
1 db nagy fehérrépa
1 zeller zöld
ételízesítő
1 csapott evőkanál kecsöp
2 húsleves kocka
1 citrom leve
3 tojás sárgája
mentalevél

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk kockákra, és pácoljuk be sült csirke fűszer keverékbe és kb. 2 evőkanálnyi olívaolajba. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és olívaolajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a bepácolt húst, és kevergessük addig, amíg a hús kifehéredik. Ekkor szórjuk rá a rizst amivel még pár percig kevergessük, majd öntsük fel bőségesen vízzel. Ízesítsük ételízesítővel, adjuk hozzá a kecsöpöt és a húsleves kockákat, valamint a felkarikázott zöldségeket és a zeller zöldet. Forrás után lassú tűzön főzzük addig, míg a rizs és a zöldségek megpuhulnak. Ekkor 3 tojás sárgáját jól keverjünk ki, és folytonos kevergetés mellett fokozatosan adjunk hozzá a leves levéből kb 2 dl-t. A tojásos habarást óvatosan adjuk a leveshez. Egy citrom levét facsarjuk ki, és fokozatosan adjuk a leveshez, közben kóstolgassuk, hogy ízlésünknek megfelelő savanyúságot állítsunk be.
Tálaláskor apróra vágott mentalevelet és citromkarikákat kínáljunk hozzá.


Megjegyzés: Ebből a mennyiségből egy jó nagy adag leves lesz. Az eredeti receptben két citrom leve volt, de az én ízlésemnek az egy citrom levével lett tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.