2017. április 8., szombat

Görög húsgolyó

Hozzávalók:

2,5 dl zsemlemorzsa
1.25 dl tej
1 vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 tojás
30 dkg darált sertéshús
1/2 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja

kevés bors
1 kávéskanál mustár
oregánó
fahéj
rozmaring
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A megpucolt vöröshagymát és répát vágjuk nagyobb kockákra, és tegyük egy aprítógépbe, amivel aprítsuk fel. Ezután tegyük bele az aprítógépbe a tojást és a petrezselyem zöldet is, és ezzel is aprítsuk homogén állagúvá. A zsemlemorzsával keverjük össze a darált húst és adjuk hozzá a tejet és az aprítógépből a keveréket. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mustárt , citrom reszelt héját majd fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, oregánóval és fahéjjal. Az oregánó a domináns fűszer, a többivel óvatosan ízlés szerint bánjunk. Dolgozzuk jól össze fasírt állagúvá, majd formázzunk golyókat belőle. A golyókat hempergessük meg zsemlemorzsában, és egy jól kizsírozott tepsire helyezzük őket és 220 fokon 40-45 perc alatt süssük meg. Fogyaszthatjuk görög salátával, vagy tzatzikivel is. 35 db  diónyi golyóm lett ebből a mennyiségből.

Tipp1: Ki lehet sütni a húsgolyókat bő olajban is aki így jobban szereti.
Tipp2: Ha nincs aprítógépünk, akkor a hagymát vágjuk apró kockákra és a répát reszeljük le, petrezselymet vágjuk apróra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.