Hozzávalók:
250 g lencse
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1 teáskanál pirosarany
1 teáskanál gulyáskrém
1 evőkanál sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 darab babérlevél
borecet
Elkészítés:
A kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom majd megszórom
pirospaprikával és felöntöm egy kis vízzel . Teszek bele pirosaranyat,
gulyáskrémet, ételízesítőt, sűrített paradicsomot és zúzott fokhagymát.
Beleteszem az előző este beáztatott lencsét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Teszek bele mézet, mustárt, babérlevelet és addig főzöm míg a lencse
megpuhul. Amikor a lencse megpuhult behabarom 2 dl tejfölben elkevert 2
evőkanál liszttel. A végén ízlés szerint (kb. 1 teáskanálnyi) borecetet
teszek bele, hogy enyhén savanykás legyen.
Tipp: Húsvét után használhatjuk a sonkalevet a felöntéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.