2015. április 10., péntek

Lencse főzelék

Hozzávalók:

250 g lencse
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1 teáskanál pirosarany
1 teáskanál gulyáskrém
1 evőkanál sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 darab babérlevél
borecet

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom majd megszórom pirospaprikával és felöntöm egy kis vízzel . Teszek bele pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt, sűrített paradicsomot és zúzott fokhagymát. Beleteszem az előző este beáztatott lencsét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Teszek bele mézet, mustárt, babérlevelet és addig főzöm míg a lencse megpuhul. Amikor a lencse megpuhult behabarom 2 dl tejfölben elkevert 2 evőkanál liszttel. A végén ízlés szerint (kb. 1 teáskanálnyi)  borecetet teszek bele, hogy enyhén savanykás legyen.

Tipp: Húsvét után használhatjuk a sonkalevet a felöntéshez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.