2015. április 10., péntek

Füstölt csülök vagy sonka főzés

Hozzávalók:

1 füstölt csülök vagy egy kötözött sonka
1 nagy fej vöröshagyma
5 nagyobb gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
kb. 15 db. szemes bors
5 szem szegfűbors

Elkészítés:

A hozzávalókat egy fazékba teszem és forrás után lassú tűzön addig főzöm, míg a csontról lejön a hús.  Ez kb. annyi óra forrástól számítva, ahány kilós a hús. 1 kg húst 1 óráig stb. Hagyjuk a főzőlében kihűlni.

Tipp: A sonka levet vétek kiönteni, készíthetünk a felhasználásával bab vagy lencsefőzeléket, vagy töltött káposztát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.