2015. április 19., vasárnap

Latte macchiato torta


Hozzávalók :

Tészta:
2 tojás
4 dkg porcukor
6 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
2 tk. Kakaópor
3 ek. Tej

Krém:
50 dkg mascarpone sajt
6 ek tej
6 dkg cukor
8 dkg mogyorós nugát
12 g. színtelen zselatin
200 g. tejszín
1 ek. kapucsínó por+4 ek tej
1 evőkanál rumaroma
1 kávéskanál kakaópor

Díszítés:
Kakaópor
200g tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 habfixáló

margarin és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés :
A tojások fehérjét 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, a sütőporral és a kakaóporral elvegyített lisztet. 3 ek. tejjel fellazítjuk, és margarinnal kikent és morzsával kiszórt 25 cm-es tortaformába simítjuk . Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 10 percig sütjük.

Az 50 dkg  mascarponét a maradék 6 ek tejjel és 6 dkg cukorral meg a megolvasztott nugáttal kikeverjük. 4 evőkanál meleg, de nem forró vízben feloldjuk a zselatint amit először 3 ek. krémbe vegyítjük majd a többi krémhez adjuk és beleforgatjuk a 200g tejszínből vert habot is.
A krémet elfelezzük. Az egyik felébe 1 tk. kakaóport és rumaromát keverünk.
A másik felét 4 ek tejben elkevert kapucsínó porral ízesítjük .
A kakaóval ízesített krémet a kapcsos tortaformában hagyott kihűlt tortalapra simítjuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.
Majd rásimítjuk a krém másik felét  és 3 órára visszatesszük a hűtőbe.
Ezután a tortát egy késsel fellazítjuk a kapocs mentén, és óvatosan eltávolítjuk a kapcsot, majd a tortát egy tálcára helyezzük.A maradék 200g tejszínből , vaníliás cukorból és habfixálóból tejszínhabot verünk, amivel bevonjuk a tortát, majd kakaóval díszítjük. 







Megjegyzés: Én a krémek sorrendjét véletlenül felcseréltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.