Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg rétes liszt
12 dkg margarin
2 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
pici tej
Töltelék:
1/2 kg túró
3 evőkanál gríz
4 tojás sárgája
25 dkg kristály cukor
5 tojásfehérje felvert habja
1 citrom leve + héja
2 csomag vaníliás cukor
Máz:
100 gramm csoki
5 dkg margarin
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzer tészta keménységű tésztát gyúrok. A tejet óvatosan adagolom, éppen csak annyit, hogy a tészta összeálljon. Két egyforma cipót formálok belőle.
Ezután elkészítem a tölteléket, amihez a tojás fehérjéket felverem kemény habbá és félre teszem. Egy másik tálban a töltelék többi összetevőjét összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojás fehérjét.
Két őzgerinc formát kivajazok, kilisztezek. A cipókból egy - egy lapot nyújtok, amivel az őzgerinceket kibélelem úgy, hogy a karimáján túlnyúljon a tészta.
A túrós krémet pontosan elfelezve az őzgerincekbe töltöm, és a tésztával betakarom a tetejét.
Megszúrkálom hústűvel egy pár helyen, majd a két őzgerincet egyszerre sütöm 200 fokon kb. fél órát.
Tetejét csokimázzal vonom be, amihez 100 gramm csokit vízgőz felett felolvasztok, és keverek bele 5 dkg margarint.
Tipp: Az őzgerinc bevonását szilikonos ecsettel is végezhetjük, így nem folyik le az oldalán a csoki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.