Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt
3 darab nagyobb alma lereszelve
rummal kikevert barack lekvár
darált cukros mák
10 dkg margarin
darált dió
1/2 nagy doboz tejföl cukorral kikeverve
Elkészítés:
A metélt tésztát kifőzöm, és a megolvasztott margarinra szedem. Jól összekeverem, és darált cukros mákkal mákos tésztát készítek belőle. Egy tepsi aljára rakom a mákos tészta felét. Erre kenek vékonyan rummal kikevert baracklekvárt. Ezt megszórom darált dióval, majd rárakom a reszelt almát. Az almát ismét megszórom darált dióval , majd rárakom a mákos tészta másik felét. A tetejére cukorral kikevert 1/2 nagy doboz tejfölt kenek, és 200 fokon fél óráig sütöm sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.