2015. március 21., szombat

Mexikói chilis bab

Hozzávalók:

olaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg darált sertés hús
3 evőkanál kecsöp
1 csomag knorr chilis bab rafinéria
1 doboz kukorica konzerv
1 doboz vörös bab konzerv
1 csomag tortilla
1doboz sűrített paradicsom
2 kis doboz tejföl
fokhagyma

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát kis olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a darált húst. Addig kevergetem, míg a hús kifehéredik. Ekkor hozzá adom a Knorr rafinériát, amivel még jól összekeverem, majd mehet bele a sűrített paradicsom ( a dobozát vízzel kimosom, és azt is hozzá öntöm ) és a  kecsöp. Így rottyantom egyet, majd hozzá adom a kukoricát és a babot is. Ez után már nem kell sokat főzni, éppen csak hogy összefőljön, átmelegedjen az egész.

Az így elkészített chilis babot tortillákba tekerem ( mint a palacsintát), amiket egy tepsibe fektetek egymás mellé ( én kerámia tepsit használok ehhez). Az egészet leöntöm fokhagymás tejföllel és 200 fokon addíg sütöm, míg a tejföl megpirul( kb. 30perc) .

Nagyon gyorsan elkészíthető SOS kajának kiváló.
Tipp: Ha nincs kedvünk ( vagy időnk ) sütögetni, akkor simán tortillába tekerve is fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.