2015. február 24., kedd

Gesztenyés cseresznyés ostyatekercs ( tojás és tej mentes )

Cégünk első szülinapjára készítettem ezt a "tortát". Tej és tojásmentes receptet kellet kreálni, hogy mindenki fogyaszthasson belőle.


Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg gesztenye püré
20 dkg olvasztott margarin
2 evőkanál rum aroma
15 dkg cukor
60 dkg cseresznye befőtt lével együtt
1 ostyalap 27x37 cm (lsd. töltött ostyalap receptnél )
1 Dr.Oetker cukormáz
Csoki a felirathoz

Elkészítés:

A kekszet, a gesztenyét, a cukrot, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a pépesített cseresznyebefőttet a befőtt levével összedolgozom. Annyi levet adok hozzá, hogy kicsit ragacsos masszát kapjak. Az ostyalapot egy megnedvesített konyharuhára fektetem és pár percre be is bugyolálom a nedves konyharuhába. Pár perc elteltével kicsomagolom az ostyalapot és egyenletesen rákenem a kekszes masszát. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerem, majd hűtőbe rakom legalább egy éjszakára. (Ez idő alatt a töltelék keményedni fog egy kicsit, mivel a margarin megdermed ). Másnap a cukormázzal bevontam, és elkészítettem a feliratot olvasztott étcsokiból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.