2015. február 11., szerda

Húsos nokedli

Hozzávalók:

30 dkg lisztből, két tojásból nokedlit készítek
30 dkg darált sertéslapocka
olaj
1 fej hagyma
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál gulyáskrém
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
ételízesítő
pirospaprika
bors
4 tojás
1 nagy doboz tejföl
15-20 dkg reszelt trapista

Elkészítés:

Olajon a kockára vágott hagymát üvegesre párolom, majd ráteszem a darált húst és addig kevergetem, míg a hús kifehéredik. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, sűrített paradicsomot, ételízesítőt, borsot. Kb. fél óra alatt készre főzöm. Ekkor bele ütök 4 tojást, amivel jól összesütöm, majd lezárom alatta a tüzet. Belekeverem a tejfölt. Az így elkészült raguba beleforgatom a nokedlit, és egy tepsibe öntöm a húsos nokedlit. Tetejére szórok reszelt trapistát, és 200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm.

Tipp: Fűzerezéssel lehet variálni. Aki bevállalósabb, az használhat kakukkfüvet,bazsalikomot vagy egyéb fűszerkeverékeket is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.