2013. szeptember 28., szombat

Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók:

1/2 kg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
olaj
sűrített paradicsom
pirosarany
ételízesítő
2 evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl
majoranna
pirospaprika
petrezselyem
bors

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát kb. 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Amikor a párolás kész, teszünk rá pirospaprikát , sűrített paradicsomot, ételízesítőt és pirosaranyat, majd felöntjük egy kevés vízzel. A megpucolt és felaprított csiperkét hozzáadjuk és annyi vízzel öntjük fel, hogy épp hogy ellepje. A gomba főzés közben össze esik és vizet is ereszt! Addig főzzük, míg a gomba félpuha lesz. Ekkor egy kis pohár tejfölt, két evőkanál lisztet, egy kis pörkölt levet és a petrezselymet botmixerrel összekeverem és a gombapaprikáshoz keverem. A végén borssal és majorannával ízesítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.