Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg rétesliszt
15 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
Túrós töltelék:
1/2 kg túró
15 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
Tetejére:
1 doboz konzerv őszi vagy sárgabarack befőtt
porcukor
Elkészítés:
A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá. A tojás sárgákat a cukorral keverjük jól ki, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd a liszttel elkevert sütőport. Miután homogénre kikevertük a tésztát, óvatosan fakanállal kavarjuk bele a felvert tojás fehérjét.
A túrós töltelék összetevőit keverjük egyenletesre, a barackot kockázzuk fel.
Egy nagyobb tepsit vajazzunk ki, majd morzsával szórjuk meg. Öntsük bele a kevert tésztát, majd kávéskanálnyi halmokban kanalazzuk a túrótölteléket bele. Ha ezzel megvagyunk, akkor rendezzük rá szépen sorban a kockázott barackot.
200 fokra előmelegített sütőben süssük kb 30-40 percig. Csináljunk tűpróbát mielőtt kivesszük a sütőből!
Miután kihűlt hintsük meg porcukorral és szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.