2017. május 23., kedd

Tejszínes brokkolis csirkés penne

Hozzávalók:
1 fej hagyma
olaj
125 g kockázott bacon szalonna
30 dkg csirkemell
csirke fűszersó
1 db húsleves leveskocka
2 dl min 20%-os főzőtejszín
1 dl tej
2 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma
bors
1 fej brokkoli
25 dkg penne tészta
20 dkg reszelt trapista

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzzük ki, és szedjük ki egy tálba. Pici olajjal locsoljuk meg., és keverjük össze. A brokkolit szedjük rózsáira, és rövid időre dobjuk forrásban lévő sós vízbe, majd ezt is szűrjük le.
A csirkemellet kockázzuk fel, és szórjuk meg fűszersóval. Egy serpenyőben kicsi olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a szalonnát és a csirkemellet. Mikor a csirkemell kifehéredett és a szalonna is kisült, öntsük fel kb. 2 dl vízzel és adjuk hozzá a leveskockát. Főzzük negyed órát, majd nyomjuk bele a fokhagymát és szórjuk meg enyhén borssal. A tejszínt a tejet és a lisztet egy pohárba keverjük csomómentesre és sűrítsük be vele a ragunkat. Adjuk hozzá a kifőtt brokkolit, és az egészet keverjük el a tésztával. Öntsük egy cserépedénybe vagy jénaiba a brokkolis tésztát, és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd süssük 200 fokon addig, míg a sajt megpirul.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.