Hozzávalók:
2 tojásból piskóta
4 dl joghurt
25 dkg túró
2 csomag tejszínhabpor+tej előírás szerint ( vagy 400g habtejszín habbá verve )
750 g fagyasztott erdei gyümölcs ( Lidl-ben kapható )
20 dkg cukor
20g Horváth Rozi por zselatin
1 citrom reszelt héja
2 csomag tortazselé + 3 evőkanál cukor
Tejszínhab a díszítéshez ( ez el is maradhat)
Elkészítés:
Egy 26 cm-es tortaformában süssünk két tojásból piskótát, és hagyjuk kihűlni.
A habporokat előírás szerint verjük tejjel tejszínhabbá és tegyük félre.
Egy másik tálba tegyük a túrót , a cukrot, a joghurtot, a citromhéjat és a felengedett gyümölcsből 400g-ot. Ezt botmixerrel mixeljük homogén állagúra, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot. A zselatint keverjük bele 1 dl vízbe, és melegítsük míg csomómentes lesz. Ne forraljuk! A zselatint hagyjuk egy picit hűlni, majd keverjük bele a gyümölcsmasszába nagyon óvatosan.
A tortaforma kapcsát vegyük le, mossuk el, majd helyezzük vissza. A kihűlt tortalapra öntsük rá a masszát, és helyezzük legalább két órára hűtőbe.
Amikor a torta megdermedt, a tetejét díszítsük ki a maradék gyümölccsel. és a két tortabevonót előírás szerint elkészítve kanalazzuk a tetejére.
Tejszínhabbal díszíthetjük ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.