2016. április 10., vasárnap

Tárkonyos csirke ragu leves

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 tyúkhúsleves kocka
4 közepes répa
2 közepes fehérrépa
20 dkg borsó
1 kis doboz tejföl
1 evőkanál liszt
pirosarany
paradicsomlé
ételízesítő
tárkony
petrezselyemzöld
citromlé

Nokedlihez:
1 tojás

liszt ( amennyit  a tojás felvesz)

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd a kockára vágott csirkemellet rádobjuk, és kifehéredésig kavargatjuk. Felöntjük vízzel, és teszünk bele két tyúkhúsleves kockát. Ízesítjük paradicsomlével, pirosarannyal és ételízesítővel. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát valamint a borsót. Szükség szerint öntünk még hozzá vizet és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a levest. Szaggatunk bele 1 tojásból nokedlit és a végén fűszerezzük a tárkonnyal és vágott petrezselyem zölddel. Citromlével savanyítsuk egy picit, mert a tárkonyos ételek a citrommal kitűnően harmonizálnak.
Ebből a mennyiségből kb. 12 adag leves lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.