Tészta:
10 dkg olvasztott ráma margarin
25 dkg darált zab keksz, vagy háztartási keksz
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg tejföl
20 dkg natúr joghurt
4 dl habtejszín
18 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
2 citrom leve
20 g zselatin
Elkészítés:
A darált kekszet az olvasztott vajjal összegyúrjuk, és egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe, míg a krémet elkészítjük.
A habtejszínt felverjük a cukor felével. Egy másik tálban a mascarponét a tejföllel a joghurttal valamint a cukor másik felével és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. Egy citrom levét felmelegítjük, és a zselatint feloldjuk benne. A kissé kihűlt zselatint belekeverjük a krémbe, és a másik citrom levéből ízlés szerint teszünk még bele annyit hogy kellemesen savanykás legyen a krém. Ezután a krémet a tészta tetejére simítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Amikor a krém megdermedt, késsel körbevágjuk, és levesszük a tortaforma oldalát és kakaóporral kidíszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.