Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
2 dl sűrű főzőtejszín
1 dl tej
1 csapott evőkanál liszt
3 közepes alma
gyömbér
citromlé
ételízesítő
trapista sajt
füstölt szalonna
Elkészítés:
A kockára vágott csirkemellet megszórom ételízesítővel, és hagyom egy picit állni.
Közben az almákat meghámozom, és kicsumázom, és jó vékony szeletekre vágom. Pár csepp citromlét locsolok az almákra, meg ízlés szerint gyömbérrel ízesítem ( nagyon intenzív fűszer, bánjuk csínján vele!)
Egy jénai tálat előkészítek, aminek az aljára lehelet vékony füstölt szalonna szeleteket teszek.
Egy serpenyőben egy pici olajon fehéredésig megpirítom a csirkemelleket, majd az előkészített jénaiba teszem. Ugyan ebben a serpenyőben az almát is megsütöm míg barnulni nem kezd. Az almát a csirkemell tetejére helyezem, majd nyakon öntöm a tej, tejszín és liszt keverékével. A tetejét megszórom reszelt trapista sajttal, és kb. fél óra alatt 220 fokon megsütöm. Rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.