2016. augusztus 22., hétfő

Máglyarakás

Hozzávalók:

3 db nagyobb szikkadt kifli ( kb. 20 dkg kifli )
3 nagyobb alma ( kb. 1/2 kg )
3 tojás
3 dkg margarin
1/2 liter tej
10 dkg cukor
1 marék mazsola
3 marék darált dió
rum aroma
3 evőkanál barack lekvár ( vagy amilyen éppen van otthon, most éppen szilva lekvárral készült )
ízlés szerint fahéjas cukor

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, és szeleteljük nagyon vékony szeletekre. A mazsolát áztassuk be a vízzel hígított rum aromába. A kifliket karikázzuk fel, és helyezzük egy tálba. Egy másik tálban a margarint a tojások sárgájával és a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet. A kiflikarikákat öntsük ezzel nyakon és hagyjuk állni benne addig, míg egy jénai tálat kivajazunk. Ebbe helyezzük szépen elrendezve a kiflikarikák felét. Szórjuk meg a leszűrt mazsolával, és helyezzük rá az almaszeletek felét, majd hintsük meg ízlés szerint fahéjas cukorral. Erre szórjuk a darált diót, majd a maradék kifli karikák következnek a rétegezésben. A tetejére szépen helyezzük el az almaszeletek másik felét, amit ismételten szórjunk meg fahéjas cukorral. 220 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát a rakásunkat, majd vegyük ki a sütőből. A tojás fehérjéket verjük fel, és ha már kemény a hab keverjünk bele 3 evőkanál barack lekvárt, majd kenjük a rakás tetejére, és tegyük vissza a sütőbe még 10 percre, míg a hab megbarnul a tetején.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.