150 g margarin
100g étcsokoládé ( min. 45%-os )
200g barna cukor ( ha nincs lehet kristály is )
2 közepes tojás
1 vaníliás cukor
375g finom liszt
1 csomag sütőpor ( 15g)
80g kakaópor
1 dl tej
Hempergetéshez:
kristálycukor
porcukor
Elkészítés:
A csokoládét gőz felé helyezzük, és megolvasztjuk. Míg olvad a csoki, összekeverjük a barna cukrot a tojásokkal a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a lisztel elkevert sütőport és a kakaóport is. A megolvadt csokit levesszük a gőzről és belekeverjük a tejet, majd ezt is a tésztához keverjük. Egy sűrű kevert tésztát kapunk, amit 2 órára helyezzünk a hűtőbe, hogy formázható legyen. Ezután diónyi gömböket formázunk, amit először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy hagyjunk helyet közöttük, mert el fognak terülni. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sülnek meg ( alsó-felső sütés ). Kisülés után hagyjuk őket a tepsin egy picit hűlni, majd óvatosan szedjük le őket a tepsiről.
Kívül ropogós belül csokis finomság :-)
Tipp: Amelyek bővebben kaptak porcukrot, azok tetszetősebbek lettek. Ne sajnáljátok róla a porcukrot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.