2016. május 15., vasárnap

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

1/2 kg sárga hüvelyű zöldbab
30 dkg darált sertés hús
1dl dl rizs
2.5 dl víz
olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
majoranna
bors
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kis doboz tejföl
1 tojás

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk és felszeleteljük majd feltesszük főzni ételízesítővel ízesített vízben.
Közben a kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, adunk hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet és sűrített paradicsomot és meghintjük ételízesítővel majd felöntjük 3 dl vízzel. Ezután hozzá adjuk a rizst és a zúzott fokhagymát is. Addig főzzük, míg a rizs felissza a vizet. Ekkor fűszerezzük borssal, majorannával és összekeverjük a kifőtt, leszűrt zöldbabbal és az így kapott keveréket egy jénaiba tesszük.
2 kis doboz tejfölt egy tojással kikeverünk, ételízesítővel ízesítjük. Ezt kenjük a rakott zöldbab tetejére majd 200 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.