2016. január 17., vasárnap

Tökfőzelék

Hozzávalók:

1/2 csomag fagyasztott gyalult tök
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1 kávéskanál pirosarany
1 kávéskanál gulyáskrém
ételízesítő
1 evőkanál kecsöp vagy sűrített paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor kapor
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál liszt
pár csepp édesítőszer

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, majd adunk hozzá pirospaprikát gulyáskrémet, pirosaranyat, ételízesítőt és kecsöpöt. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fagyasztott tököt ( a lé lepje el a tököt! ).
Belenyomjuk a fokhagymákat és a felaprított kaprot és addig főzzük, míg a tök megpuhul.
Ekkor a lisztet összekeverjük a tejföllel és behabarjuk vele a főzeléket. A végén pár csepp édesítőszert tegyünk bele, hogy ne legyen túl savanykás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.