2015. december 5., szombat

Alma rózsa

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (250 g)
4 db alma
4 ek. cukor
2 ek. citromlé
fahéjas cukor
1 csomag vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Az almákat megmosom, és a magházát eltávolítom. Meghámozni nem kell! Ezután olyan vékony szeletekre vágom, amennyire csak lehetséges. Közben 1,5-2 liter vizet felteszek forrni. Bele teszem a 4 evőkanál cukrot és a citromlevet. Ha forr belehelyezem az almaszeleteket. Kb. 3-4 percig kell főzni, éppen csak addig, míg az almaszeletek hajlékonyak lesznek. Az almaszeleteket ezután egy papírtörlővel kibélelt tálcára szedem, hogy jól lecsöpögjenek.
A leveles tésztát közben vékonyra nyújtom és megszórom fahéjas cukorral ízlés szerint, amibe keverek 1 csomag vaníliás cukrot is. A tésztát 10-11 db. csíkra vágom (4-5 cm széles), és jobbról balra haladva kirakom az almaszeletekkel, úgy, hogy az alma felül egy kicsit lelógjon a tésztáról.
A jobb szélét a csíknak 5 cm hosszan  szabadon hagyom.
Ezután balról jobbra haladva  feltekerem a csíkot. A jobb végén szabadon hagyott részt, pedig a csiga aljára hajtom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a rózsákat, és 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütöm őket. A tetejét sütés után porcukorral hintem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.