2014. május 31., szombat

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

8-10 szem krumpli
1 fej hagyma
1/2 szál gyulai kolbász
olaj
5 dkg füstölt szalonna
pirospaprika
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
1 tojás
liszt


Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Ha kevés zsiradék sült ki, akkor teszek bele egy kevés olajat is. Amikor a szalonna kisűlt hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre párolom. Ha ez megvan, akkor hozzá adom a felkarikázott kolbászt és addig kevergetem, míg a kolbász egy kis színt enged. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm egy kicsi vízzel.Hozzáadom a pirosaranyat, gulyáskrémet, sűrített paradicsomot ételízesítőt és a hasábokra vágott krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.Közben egy tojást felverek egy tálba, adok hozzá egy csipet sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű galuska tésztát kapjak. A galuskát a paprikás krumpliba szaggatom kiskanál segítségével és addig főzöm még, míg a galuska megfől ( ez nem több pár percnél).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.