2014. május 2., péntek

Gyümölcs leves

Hozzávalók:

3-4 db alma
1 gyümölcskoktél konzerv (450g)
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor vagy folyékony édesítő
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
rum aroma
reszelt citromhéj

Elkészítés:

Az almát meghámozom, kockára vágom és a gyümölcskoktél konzervvel ( levével együtt) összekeverem egy fazékban. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adok hozzá fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és cukrot valamint reszelt citromhéjat. Felteszem főlni, és addig főzöm, míg az alma megpuhul. Ez nem több 10-15 percnél. Ekkor behabarom a tejben elkevert vaníliás pudinggal és rum aromával ízesítem. Kihűtve tálaljuk.

Tipp: Ha édesítő szerrel csináljuk, akkor azt a legvégén adjuk hozzá! Tej helyett használhatunk főző tejszínt is. Ebben az esetben krémesebb de kalóriadúsabb levesünk lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.