2013. november 3., vasárnap

Mákos guba

Hozzávalók:

8 darab kifli
1 liter tej
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
cukrozott őrölt mák ízlés szerint

Elkészítés:

A tejet az 5 evőkanál cukorral a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával felforralom. Közben a kifliket felkarikázom és elkészítem a darált cukros mákot.

Egy jénai aljába beleteszek egy sor felkarikázott kiflit, melocsolom tejjel és szórok rá cukros mákot. Ezt a rétegezést folytatom addig, míg a kiflik elfogynak. Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a tejet jól beszívja a kifli, és már fogyasztható is.

Tipp: A darált mákot és a porcukrot a mai napig drága nagymamám kávédarálójával készítem. A cukros mákot úgy készítem, hogy fele-fele arányba beleteszem a kávédarálóba a mákot és a cukrot és összedarálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.